Houd je hond gezond

Houd je Hond Gezond

Ik help graag betrokken hondenbaasjes die het gevoel hebben dat hun hond niet lekker in zijn vel zit, om hun handen en ogen te vertrouwen. Word een nog beter team met jouw hond; leer wat je ZELF kunt doen om jouw hond optimaal te begeleiden in zijn gezondheid!

Je zit met je hond op de bank, heerlijk te kroelen met jouw handen door zijn vacht....

Elke keer zodra je met je handen bij zijn billen in de buurt komt, kijkt je hond jou aan alsof hij je iets wil vertellen. Je krijgt de indruk dat hij het niet fijn vindt, dus sla je dat deel van zijn lijf maar over.

Vervolgens, als je hond lekker mag spelen op het losloopveld, zie je dat hij ineens uitvalt naar een andere hond die aan zijn billen snuffelt. Gek, dit heeft hij nog nooit eerder gedaan. Je hond snuffelt wat rond, maar daar blijft het bij. Hij wil vandaag niet fanatiek spelen.

Eenmaal thuis vertel je je partner wat je hebt gezien. “Stel je niet aan, hij eet nog gewoon en oogt vrolijk, dus er is niks aan de hand” is de reactie. “Je maakt je veel te snel zorgen, het is maar een hond, geen kind…”

Het laat jou echter niet los. Je wilt graag dat je hond zo goed mogelijk in zijn vel zit, en je wilt daar alles voor doen. Je weet alleen niet wat je moet doen, of wie je daarbij kan helpen. Je wilt niets liever dan een nóg beter team worden met jouw hond, hij is immers je trouwe maatje die altijd voor jou klaarstaat. Hij verdient dit wederzijds! Je voelt je af en toe machteloos en onzeker als je het gevoel krijgt dat er ´iets´ is met hem. Of stel je je aan?

Je twijfelt om de hulp in te schakelen van de dierenarts, fysiotherapeut of osteopaat. Je weet niet wat je dan als contactreden moet vermelden. Het voelt voor jou te zweverig om te zeggen: “mijn onderbuik gevoel zegt…” Al ben je wel heel benieuwd of dit gevoel klopt. Je zou graag willen weten of je hond zich goed voelt, of dat het beter kan.

Herken je jezelf in bovenstaande? Dan is mijn cursus “Houd je Hond Gezond” iets voor jou!

Hoe zou het zijn voor je als je ZELF kunt beoordelen of je hond pijn heeft? Als je weet wat je kunt doen om je hond soepel en fit te houden? Wil je leren hoe je je hond kunt helpen als hij pijn heeft of zich niet lekker voelt? Kortom, hoe zou het voor je zijn als je zelf je hond optimaal kunt ondersteunen in zijn gezondheid?

Investering: € 247,-

SCHRIJF JE NU IN

 

 

Ik ga je in de cursus “Houd je hond gezond” meenemen in mijn visie als osteopaat voor honden. Ik ben erachter gekomen dat het ‘fingerspitzengefühl’ niet aan te leren is via een online programma. Daarom heb ik er bewust voor gekozen om deze cursus live te geven, individueel, in mijn praktijk, met jouw eigen hond. Zo kan ik jou in een paar uur écht goed leren voelen en observeren. Vervolgens kun je bij een ‘hoe-zat-het-ook-al-weer’ momentje in de online leeromgeving heel veel informatie terugvinden. 

Je kunt een afspraak maken voor een één op één sessie in mijn praktijk (Bad Bentheim of De Lutte). Twee uur lang krijgen jij en je hond dan alle aandacht (dit kan in 2x een uur, of 1x 2uur). In deze één op één sessie zorg ik ervoor dat de cursus precies aansluit bij wat jullie nodig hebben en wat jij graag wilt leren. Nadien krijg je toegang tot het online platform, waar meerdere video’s, eBooks en powerpoints staan als naslagwerk.

 

Aan het einde van deze cursus kan het voorgaande scenario er zo uitzien:

Je zit met je hond op de bank, heerlijk te kroelen met jouw handen door zijn vacht. Elke keer zodra je met je handen bij zijn billen in de buurt komt, kijkt je hond jou aan alsof hij je iets wil vertellen. Je krijgt de indruk dat hij last heeft van zijn onderrug. Zodra je gaat voelen en testen, weet je zeker dat hij wat last heeft van zijn onderrug. Gelukkig is het niet ernstig en ben je er vroeg bij. Je kunt dit dus zelf oplossen met een aantal technieken die je hebt geleerd.

Vervolgens, als je hond lekker mag spelen op het losloopveld, zie je dat hij ineens uitvalt naar een andere hond die aan zijn billen snuffelt. Je vindt dit niet gek, je weet immers dat hij vanmorgen nog last had van zijn rug, en nu hoogstwaarschijnlijk nog wat spierpijn heeft. Je besluit om naar huis te gaan en je hond wat rust te geven.

Eenmaal thuis vertel je je partner best wel een beetje trots wat je hebt gevoelt en hoe je dit hebt aangepakt. Je hond moet nu toch even lekker rustig liggen, dus je hebt even tijd voor andere dingen.

Je wilt graag dat je hond zo goed mogelijk in zijn vel zit, en je wilt daar alles voor doen. Gelukkig weet je nu hoe je kunt observeren, voelen en testen of je hond lichamelijk ongemak heeft. Jij en je hond zijn perfect op elkaar ingespeeld, je hond weet dat hij gehoord wordt als er iets is, en daar krijg je onvoorwaardelijke liefde voor terug. Je weet wat je kunt doen wanneer je hond ergens last van heeft, en je weet ook hoe je de kans op blessures kunt verkleinen.

Alsnog ga je af en toe naar de dierenarts, osteopaat of fysiotherapeut, maar je kunt goed onder woorden brengen wat de reden is van het consult. Gelukkig heb jij de touwtjes nu veel meer in handen wat de gezondheid van jouw hond betreft!

In de cursus “Houd je hond gezond” leer je:

Je hond observeren. Hoe beweegt mijn hond? Is er ergens aan zijn lijf wat opvallends te zien? Hoe is zijn gedrag? Laat mijn hond tekenen van pijn of ongemak zien?

Je hond voelen. Wat voel je aan zijn lijf, en hoe moet je dat interpreteren? Hoe voelt een blokkade? Hoe voelt spierspanning? Hoe test je of een hond last heeft van zijn lijf?

Je hond helpen om zijn lichamelijke ongemak te voorkomen of te verminderen. Je leert een aantal technieken die je simpel zelf kunt toepassen, zonder dat je daarvoor osteopaat of fysiotherapeut moet zijn.

We gaan in op JOUW specifieke vragen, en de dingen die jij graag wilt leren. Bijvoorbeeld: hoe weet je of een tuigje nou echt past? Hoe geef je je hond een ontspanningsmassage? Wat zijn de aandachtspunten bij jouw hond? Hoe los je zelf een wervelblokkade op?

Bonus: ik ga je een aantal handvaten geven, waarmee je zelf kunt beoordelen of je je hond kwalitatief goede voeding geeft. Hoe beoordeel je een voeretiket? Hoe kijk je door mooie marketingtrucs heen? Merkonafhankelijk, een advies afgestemd op jouw hond (en jouw voorkeuren). Je mag dus ook al je voedingsvragen stellen!

SCHRIJF JE NU IN

Wat hondeneigenaren zeggen over deze cursus:

“Zeer waardevolle info, enthousiast gebracht en duidelijk uitgelegd!”

“Er is echt enorm veel te zien aan een hond, je moet alleen weten waar je op moet letten! Er ging een wereld voor me open. ”

“Door de kennis die ik nu heb, zie ik ineens veel meer honden met lichamelijke klachten om me heen.”

“Een echte hands-on cursus, gelijk toe te passen op mijn eigen hond. Daardoor zeer waardevol!”

SCHRIJF JE NU IN

 

 

FAQ (veel gestelde vragen):

Ik heb een senior hond, heeft het dan nog zin om deze cursus te doen?

Jazeker! Vooral bij een senior is het belangrijk om goed te monitoren of hij nog fit en soepel is. Zodra een oudere hond door pijntjes gaat compenseren, is de kans op blessures groter. Een revalidatietraject na een blessure is voor een senior vaak langdurig, dus helemaal bij oudere honden is voorkomen beter dan genezen! Ook kun je een oudere hond vaak met de juiste voeding optimaal ondersteunen, zodat hij onbezorgd van zijn oude dag kan genieten!


Ik heb kort geleden mijn eerste hond aangeschaft, de hondenwereld is dus helemaal nieuw voor mij. Is deze cursus geschikt voor mij?

Absoluut. Ik geef je de juiste handvaten voor een goede start! Na deze cursus weet jij meer dan de gemiddelde hondeneigenaar 😊


Ik ben al jaren middels cursussen en boeken mijn kennis aan het verbreden. Leer ik nieuwe dingen in deze cursus?

Ja. Ik deel mijn visie als osteopaat en voedingsdeskundige, deze combinatie is uniek en nog niet eerder in een boek of cursusvorm gegoten. Omdat dit een 1 op 1 cursus is, kan ik me aanpassen aan wat jij graag wilt leren, aansluitend bij jouw niveau. Mijn cursus is voor een groot deel hands-on, dus we trainen het echte “fingerspitzengefühl” tot op osteopatisch niveau. 


Ik heb geen eigen hond, kan ik toch deze cursus doen?

Uiteraard! Ik kan met behulp van video’s uitleggen waar je op kunt letten als je een hond observeert, hoe en wat je kunt testen. Nog mooier zou het zijn als je een hond kunt regelen om mee te nemen. Dit is natuurlijk ook toe te passen op de honden van klanten of vrienden/familie. Dus ben jij een trimster, gedragstrainer, voedingsdeskundige, heb je een uitlaatservice, dagopvang, of werk je in een dierenasiel? Dan is deze cursus ook uitermate geschikt voor jou! Deze extra tools om jouw klanten van informatie te voorzien zijn erg waardevol!


Kan ik de hoofdstukken ook los kopen?

De cursus “Houd je Hond gezond” kun je alleen in zijn geheel volgen. Ben je geïnteresseerd in alleen één specifiek onderwerp? Neem contact op voor een voorstel op maat. 


Wanneer kan ik starten met de cursus?

Stuur mij een mail, en we gaan een afspraak inplannen. Houd rekening met een wachttijd van ongeveer 1-2 maanden.


Wat is het niveau van deze cursus?

De cursus is op MBO+/ HBO niveau vormgegeven. Je hebt geen vooropleiding nodig om deze cursus te volgen. Omdat de cursus 1 op 1 is, pas ik het tempo en de stof tot op zekere hoogte individueel aan.  


Ik zou graag samen met iemand anders deze cursus doen, kan dat?

Ja, dat kan! Met 2 of 3 mensen tegelijk is mogelijk in mijn praktijk. Zolang de situatie voor de honden maar ontspannen en oké blijft. Het mooiste is dus als de honden elkaar al kennen van te voren. Geef het wel aan in je aanmelding dat je met meerdere mensen tegelijk wilt komen.


Kan deze cursus ook in groepsverband? 

Als je liever niet 1 op 1 deze cursus wilt doen, kun je ook deelnemen in een groep. Voor het jaar 2025 zijn we momenteel een planning aan het maken, waarin de cursus “Houd je Hond Gezond” ook een aantal keer in een (kleine) groep gegeven wordt, in een workshop format. Ik geef deze cursus samen met mijn collega Dominique Frohoff (dierfysiotherapeut, chiropractor en orthomoleculair therapeut). Neem contact op als je als eerste op de hoogte gebracht wilt worden van de planning!

Vitale viervoeters

Ik help graag betrokken hondenbaasjes met het verbeteren van het welzijn van hun dieren.

Krijg zelf de touwtjes in handen wat betreft de gezondheid van jouw hond!

Je leert...

Je eigen handen en ogen te vertrouwen. Hoe zie je dat je hond niet lekker in zijn vel zit? Hoe voelt een blokkade? Hoe los je dit op? Hoe voorkom je dat je hond blessures krijgt? Kortom, hoe kom je nog beter in verbinding met je hond?

Hoe?

Ik bied een unieke één op één cursus aan, specifiek gericht op jou en jouw hond. Deze cursus bestaat uit een groot deel hands-on oefeningen. Het geleerde is direct toepasbaar op jou eigen hond. Ik pas me aan aan wat jij en jouw hond nodig hebben. 

Positieve ervaringen

Wij kunnen de cursus Houd je Hond Gezond van Marijke alleen maar aanbevelen! Zooooveel geleerd
Eva
Dankzij deze cursus kan ik nu beter verwoorden waar mijn dieren last van hebben en tijdig aan de bel trekken. En niet onbelangrijk; ik kan zelf het eea oplossen, waardoor mijn dieren nooit lang met pijn hoeven te lopen!
Iris
Een echte hands-on cursus. Ik heb veel geleerd over de anatomie. Ook hoe je kunt voelen waar spanning zit in het lichaam en hoe je dit kunt verminderen. Daarnaast kwam het belang van goede voeding uitgebreid aan de orde. Dit alles was direct toepasbaar op mijn hond Joep, waardoor de informatie zoveel waardevoller wordt!
Peter

Populaire cursussen en eBooks

© 2024 Mol DierenOsteopathie - Powered by Maatos